Teatrul pentru copii si tineret - Colibri

Poveste despre HANSEL şi GRETEL - premieră naţională, 26 martie 2016

după Fraţii Grimm

un spectacol de / cu: Geo Dinescu, Marin Fagu, Mugur Prisăcaru

"Pentru Geo Dinescu, Mugur Prisăcaru şi Marin Fagu aproape fiecare detaliu al noii reprezentaţii este o provocare, căci, pe lângă faptul că sunt protagonişti, ei au şi-au asumat munca de documentare, ca şi rolurile de regizor, scenograf – creând atât decorurile, cât şi costumele şi păpuşile –, compozitor etc. Toate în stilul steampunk! Unul care, deşi greu de abordat, este foarte ofertant, spun artiştii. Aşa se face că „Hansel şi Gretel” este nu numai prima premieră a anului la Teatrul „Colibri”, ci şi unul dintre cele mai originale şi mai aşteptate spectacole!" Magda Bratu, Cuvântul Libertăţii (cvlpress.ro Un spectacol steampunk la Craiova, în premieră naţională la Teatrul „Colibri”: „Hansel şi Gretel”)

„Una dintre premierele acestei montări ar fi cheia vizuală în care este realizat spectacolul: steampunk. Estetic, este foarte atractiv pentru generaţiile de astăzi. Nu este un spectacol care se adresează doar copiilor de 3, 5, 7 ori 10 ani. El se adresează, în egală măsură, fraţilor mai mari, adolescenţilor, părinţilor, adulţilor care nu au copii. De ce? Pentru că nu prezintă strict povestea clasică. Ea se regăseşte, dar are mai multe straturi de înţelegere. Te regăseşti şi ca părinte în atitudinea pe care o ai faţă de copiii tăi când sunt mici şi cât cresc, dar înseamnă şi atitudinea copiilor care cresc faţă de amintirile din copilărie. Înseamnă, în acelaşi timp, abordarea unor probleme şi teme sociale acute. Pentru că există, din nefericire, copii privaţi de unul dintre părinţi, din diverse motive, dar şi copii care se simt abandonaţi chiar cu doi părinţi în casă… Cu toate acestea, nu este un spectacol trist, însă el ridică spectatorului nişte întrebări”, Adriana Teodorescu, manager al Teatrului „Colibri” - micapi.ro Teatrul Colibri anunţă un nou spectacol în premieră ce va avea loc sâmbătă, 26 martie, ora 18:00.  Celebra poveste „Hansel şi Gretel” vine într-o nouă abordare scenică pentru toate vârstele.

"Subcategorie a genului science fiction, inspirat de progresul tehnologic produs în perioada revoluţiei industriale de la sfârşitul secolului trecut, stilul steampunk se manifestă cu precădere în literatură, muzică, modă şi arhitectură. În premieră naţională, la Craiova îşi pune amprenta şi în teatru. Totul se datorează talentului actoricesc, creativităţii şi îndemânării artiştilor Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri“, Geo Dinescu, Mugur Prisăcaru şi Marin Fagu, care şi-au dorit să transpună în scenă o poveste veche de sute de ani, „Hansel și Gretel“. Cei trei actori sunt protagoniştii spectacolului, dar la fel de bine împart și rolurile de regizor și scenograf – creând atât decorurile, cât şi costumele şi păpuşile. Mecanisme de ceas, accesorii cu design vintage, în tonuri metalice, dar și dragostea pentru frumos au fost folosite pentru a se crea costume, elemente de scenografie pentru ca povestea să prindă viață." Mirela Marinescu, Gazeta de Sud - gds.ro Un spectacol steampunk, în premieră naţională la „Colibri“

Da mai departe:

Facebook
Youtube
Instagram