Teatrul pentru copii si tineret - Colibri

EU SUNT SHAKESPEARE

Premiera: 5 aprilie 2014

De Alina Nelega

Regia: Gavril Cadariu

Scenografia: Oana Micu (costume, păpuși)
Tiberiu Toitan (decoruri)

Distribuția: Alla Cebotari, Cosmin Dolea, Oana Stancu, Mugur Prisăcaru, Daniel Mirea, Emanuel Popescu, Ionica Dobrescu, Rodica Prisăcaru, Adriana Ioncu, Alis Ianoș

Oxford, 1594. The Red Lion - un han pe drumul spre Londra. Este seara zilei de 23 iunie, Sfântul Ioan, a.k.a. Vară. Un drumeț prăfuit o întreabă pe hangița May de o bere și ceva de mâncare, doar ca să afle că toți sunt ocupați cu pregătirile celor două nunți de cupluri nobile din Londra, atât de nobile încât, chiar Majestatea Sa se presupune că va participa ... incognito, desigur.
În timpul nopții cele două cupluri se luptă deoarece ginerii au încurcat miresele, însă regina pune punct duelului și recunoaște prezența lui Shakespeare, acceptând să deschidă Teatrul Rose, cu condiția ca el să scrie o piesă într-o săptămână care să se numească Visul unei nopți de vară.
Dimineața toată lumea a plecat, dar May și Bottom se întreabă cu privire la identitatea reală a drumețului numit Shakespeare, pe care Regina părea să îl cunoască foarte bine. Amândoi cad de acord că a fost doar un dramaturg.

 

Da mai departe:

Facebook
Youtube
Instagram