Teatrul pentru copii si tineret - Colibri

DUMNEZEUL DE A DOUA ZI - COLIBRI ÎNTR-UN ACT 2016

Teatrul Colibri prezintă joi, 25 februarie 2016, ora 19:00, spectacolul Dumnezeul de a doua zi, de Mimi Brănescu, regia Claudiu Goga, scenografia Ștefan Caragiu, cu actorii: Mirela Oprișor și Vlad Zamfirescu. Reprezentația Teatrului ACT din București se adresează persoanelor cu vârsta peste 16 ani.

Spectacolul deține Premiul special al juriului Festivalului de Dramaturgie Contemporană de la Brașov (2010) unde actrița Mirela Oprișor a fost distinsă cu Premiul pentru cea mai bună interpretare, iar Vlad Zamfirescu a obținut Premiul pentru cel mai bun actor. Dumnezeul de a doua zi i-a adus același premiu actorului Vlad Zamfirescu și la “Undercloud – festival de teatru independent de orice”, în anul 2012, când spectacolul a primit Premiul festivalului.

Despre spectacolul Dumnezeul de a doua zi:

„Dumnezeul de a doua zi este un text scris sub forma unei succesiuni de monoloage, fiecare dintre ele nefiind altceva decât o fotogramă/fotografie a unui caracter, a unei stări sufletești, sau a unui moment de viață, iar soluția folosită pentru developarea acestor fotograme/fotografii este un amestec seducător de ironie și autoironie. Rezultatul: un text comic și dramatic în același timp, poetic și violent deopotrivă. Violent prin simplitatea și exactitatea cu care pune diagnosticul, fără să judece și fără să condamne. Textul poate fi citit în mai multe feluri: ca o poveste de dragoste romantică sau ca trei povești de dragoste; ca drama unui cuplu sau ca dramele a trei cupluri; ca o satiră la adresa societății românești de azi sau ca o invitație la o meditație asupra sensului dimineților de a doua zi.(pentru că, nu-i așa, orice s-ar întâmpla există întotdeauna o noua bună dimineață). Dar, întâi de toate, el TREBUIE citit ca o poveste despre părinți și copii. Sau mai exact ca o poveste despre părinți, copii și Dumnezeu. Un Dumnezeu de a doua zi…cu felul lui ciudat de a aranja lucrurile.” Claudiu Goga, regizor

„Toate textele mele de teatru sunt încercări, mai mult sau mai puțin reușite. Sunt exerciții destinate în primul rând actorilor. Nu conțin mesaje profunde și nici nu-și propun să dezbată teme mari, universale. Din neputință. Sunt inspirate din realitatea imediată și povestite sincer, cu onestitate.” Mimi Brănescu, dramaturg

Spectacolul Dumnezeul de a doua zi unui public de peste 16 ani.

20 LEI/PERS.: preț unic pentru acest spectacol
Biletele se pot procura de la Agenția Teatrului Colibri, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 și 16:00 – 19:00, iar duminica, în intervalul 10:00 – 13:00.

 

Da mai departe:

Facebook
Youtube
Instagram