Teatrul pentru Copii şi Tineret Colibri celebrează anul cele trei mari sărbători ale scenei mondiale: Ziua Internaţională a Teatrului pentru copii şi tineret – 20 martie; Ziua Mondială a Marionetiştilor şi Păpuşarilor – 21 martie şi Ziua Mondială a Teatrului - 27 martie. Primele două se desfășoară sub egida organizaţiilor ASSITEJ (Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret) şi UNIMA (Uniunea Internaţională a Marionetiştilor) al căror membru este şi Teatrul Colibri Craiova.
În perioada 20 – 27 martie, în Fabrica de poveşti electroCOLIBRI se dau citire mesajelor personalităţilor din lumea artistică mondială, desemnate să puncteze importanța teatrului în educaţie, în cultură, în evoluţia noastră spirituală. Teatrul Colibri le propune craiovenilor de toate vârstele evenimente diverse, menite să pună în valoare frumusețea și complexitatea acestui univers.
În 2016 Săptămâna Teatrului a venit cu premiera națională a spectacolului Poveste despre HANSEL ȘI GRETEL, cu Porți Deschise în Fabrica de povești electroCOLIBRI, cu vernisajul a două expoziții, pasteluri și scenografie, semnate de maestrul Eustațiu Gregorian, cu proiecție de film în cadrul proiectului “Classe découverte – cinéma français”, cu deja celebrul concurs Competiția Tinereții, organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj. Maratonul de evenimente va debuta cu spectacolul Ursul păcălit de vulpe, duminică, 20 martie 2016, ora 11:00.
În 2015 în deschiderea Săptămânii Teatrului, a fost vernisată Expoziţia “Tinerii talentaţi ai Craiovei şi poveştile lor”, a fost jucat spectacolul Eu sunt Shakespeare, de Alina Nelega, în regia lui Gavril Cadariu, scenografia semnată Oana Micu (costume, păpuşi) şi Tiberiu Toitan (decoruri), o premieră absolută a anului 2014, a fost prezentat în cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare, ediţia a IX-a. Publicul s-a bucurat de minunata reprezentaţie Fata babei şi fata moşneagului, o dramatizare de Valentin Dobrescu după Ion Creangă, în regia lui Todor Valov din Bulgaria și de spectacolul Răţuşca cea urâtă. Nu au lipsit nici Porțile Deschise în Fabrica de Povești electroColibri.