Teatrul pentru copii si tineret - Colibri

Ziua Independenței Poloniei, celebrată la Craiova

Centrul de Limbă și Cultură Poloneză din cadrul Universității din Craiova celebrează Ziua Independenței Poloniei, vineri, 11 noiembrie 2016, la Teatrul pentru copii si tineret Colibri. Onorează cu prezența Consulul Republicii Polone, domnul Andrzej Kalinowski, conducerea Universității din Craiova, reprezentanți ai administrației locale și județene, și ai instituțiilor de cultură și învățământ.


La ora 11:00 va avea loc ceremonia de depunere de coroane la cele 37 de morminte poloneze din Cimitirul Catolic.

De la ora 12:00, la Teatrul Colibri va fi vernisată expoziția Afișul teatral polonez, eveniment ce va fi urmat de un spectacol susținut de studenții care învață limba polonă și elevii Colegiului Național Frații Buzești.

Evenimentele vin să confirme legăturile istorice între Polonia și România, cu precădere sprijinul acordat de Craiova refugiaților polonezi la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, perioadă în care la Palatul Jean Mihail, actualul Muzeu de Artă, au fost găzduiți Președintele Poloniei, Ignacy Moscicki și Mareșalul Edward Rydz-Smigly.

Ziua Independenței Poloniei comemorează independența redobândită de Polonia în 1918 după 123 de ani în care a fost împărțită de Austro-Ungaria, Prusia și Rusia.

Parteneri în celebrarea Zilei Poloniei la Craiova sunt: Teatrul Colibri, Colegiul Național Frații Buzești, Institutul Polonez din București, Ambasada Republicii Polone.

Da mai departe:

Facebook
Youtube
Instagram